Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan Franzén missar OS

Annons

Den svenske ishockeyspelaren Johan Franzén, 34, kommer inte att kunna spela OS.

Anfallaren är fortfarande inte återställd efter den hjärnskakning han ådrog sig i december.

Förbundskaptenen Pär Mårts pratade med Franzén under torsdagskvällen och bekräftade uppgifterna i C Mores hockeysändning.

Johan Franzén gjorde comeback i söndags efter att ha varit borta i nästan sex veckor och missat 16 matcher på grund av en hjärnskakning. Inför sitt klubblag Detroits match mot Philadelphia i NHL, natten till onsdagen svensk tid, kom dock huvudvärken tillbaka.

Det är tråkigt. Han har sett fram emot att få vara med och har laddat för det. Det är en jäkla bra kille, så det är tragiskt. Men vi är överens, han är en människa också. Nu ska han få vila sin kropp ordentligt, sade Pär Mårts i C More.

Vem som ska ersätta Johan Franzén i den svenska OS-truppen är ännu inte klart. Bland tänkbara namn finns Gustaf Nyquist, Detroit, Patric Hörnqvist, Nashville och Marcus Johansson, Washington.

Det får vi fundera vidare på. Det hänger lite på hur läget är med Henrik Sedin och Henrik Zetterberg, men jag har fått positiva signaler från bägge. Klart är att det blir en anfallare från NHL, sade Per Mårts.

Mer läsning

Annons