Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Joggaren Viktoria jagades av björn

När Viktoria Isaksson i Orrnäs, Rossön, var ute och joggade på onsdagskvällen blev hon jagad av en björn.

Hon kunde inte vända om och springa hemåt igen, utan sprang till ett ställe där hon visste det fanns en roddbåt som hon kunde låna, om den inte var låst. Och på så sätt ta vattenvägen hem igen.

- Jag tyckte jag sprang fort samtidigt som jag tyckte jag stod stilla, berättar Viktoria.

Det var vid halvåtta tiden på onsdagskvällen som Viktoria sprang ut på sin kvällsrunda. Efter några kilometer efter Byvattenvägen hörde hon hur det prasslade vid vägkanten. Hon trodde det var en fågel, men upp på vägen kom en björn.

- Den var inte liten och inte stor heller, men rädd blev man i alla fall.

Hon sprang vidare och tittade bakåt, men björnen var kvar bakom henne.

- Var det sista gången jag såg barnen, var en tanke i min skalle.

Men Viktoria sprang på, och ner mot ett grustag som ligger intill vatten vid ett ställe kallat Borg. Där visste hon att det fanns en båt som hon kunde låna, hoppet var att det fanns åror i den och att den inte var låst. När hon skärrad kom ned till båten hade björnen återvänt in i skogen.

- Jag rodde någon kilometer innan jag gick i land vid ett torp, cirka en kilometer hemifrån. Jag tänkte att jag därifrån kunde ta vägen hem igen eftersom chansen att möta björnen igen var minimal, menar Viktoria, som var omskakad efter händelsen.

- Jag kanske slutar springa nu.


BJÄRNE ENGHOLM