Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobb- och företagspolitik får kritik

Annons

Det är bra att både regeringen och oppositionen pratar om jobben, men ingen av dem har en tillräckligt jobbskapande politik, anser Urban Bäckström, vd för Svenskt Näringsliv.

Politiker kan inte fixa jobben, men de kan fixa förutsättningarna. Men de förslag som ligger på bordet i dag åstadkommer inte speciellt många nya jobb, säger han.

För att företagen ska kunna växa och anställa så många nya personer som behövs, för att uppfylla Socialdemokraternas mål om lägst arbetslöshet i Europa, krävs cirka 250 000 nya jobb, enligt Svenskt Näringslivs beräkningar. De förslag som S har presenterat hittills "osar gammal traditionell industripolitik", enligt Bäckström som anser att det bara är möjligt att skapa så många jobb om politikerna verkligen satsar på stora reformer och investerar hundratals miljarder kronor.

Bland annat behöver man ta tag i energipolitiken, genomföra stora skattereformer och reformera skolpolitiken för att förbättra förutsättningarna för alla företag. Alliansen har gått i rätt riktning, men behöver göra mer, anser Bäckström.

Allianspartierna har i huvudsak lagt fokus på att göra folk anställningsbara genom jobbskatteavdrag och sänkningar av a-kassan, men det krävs mer än så.

I senaste numret av tidskriften Ekonomisk Debatt har Björn Falkenhall, senioranalytiker vid myndigheten Tillväxtanalys, och Dan Johansson, professor vid Örebro universitet, tittat på vad internationella jämförelser säger om det svenska företagsklimatet.

Reformer skulle kunna gynna företagens tillväxt, enligt forskarna, som i sin artikel pekar på tre områden där Sverige avviker negativt: att staten har ett omfattande ägande av företag, att Sverige har höga skatter jämfört med andra länder och att Sverige har den största skillnaden i villkor mellan fast och tillfälligt anställda.

Det finns inga enkla lösningar. Det krävs en bred ansats med åtgärder som kompletterar varandra, säger Björn Falkenhall.

Det offentliga ägandet och inflytandet över företag är omfattande i Sverige i dag. Och även om bolagsskatten och skatten på arbete har sänkts är skatterna fortfarande höga i Sverige jämfört med andra länder - både kapital- och inkomstskatt, enligt Falkenhall.

Dessutom har Sverige en dualistisk arbetsmarknad, där de tillfälliga anställningarna ökar. Vi har de fjärde minst restriktiva reglerna för tillfälliga anställningar inom OECD, medan vi har de fjärde mest restriktiva reglerna för fasta anställningar.

Anställningsskyddet är svagt för tillfälligt anställda, samtidigt som reglerna för tillsvidareanställningar kan vara ett bekymmer för företag som snabbt vill öka eller minska personalstyrkan eller dess sammansättning, konstaterar Björn Falkenhall.

Mer läsning

Annons