Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jobb eller utbildningspolitik?"

När Socialdemokraterna pratar utbildning undrar högern hur det skapar jobb.

”Pratar vi jobb eller utbildningspolitik?” kommenterade Fredrik Reinfeldt avmätt det kunskapslyft Socialdemokraternas ekonomisk-politiska talesperson Magdalena Andersson presenterade på onsdagen.

För att nå Europas lägsta arbetslöshet 2020 ”behöver vi utbilda för rätt kompetens”, menar Magdalena Andersson och föreslår därför en omfattande investering för att dels möta en brist på arbetskraft inom vissa områden, dels för att ett livslångt arbetsliv förutsätter ett livslångt lärande.

Och det är alltså detta Reinfeldt pustar över och ifrågasätter värdet av.

”Vi försöker prata om vad som ger reguljär, kvarvarande sysselsättning”, menar moderatledaren.

Å så kommer sossarna och pratar ”utbildning”. Bah!

Reinfeldt påminner om Centerutspelet på mikrobloggen Twitter i mars, där partiets officiella konto försöker håna den socialdemokratiska partiarbetaren Anders Utbult när denne räknat upp de socialdemokratiska insatserna för att bekämpa ungdomsarbetslösheten.

Utbildning är inte viktigt. ”Hur vill S göra det billigare och enklare att anställa?”, ville C istället få svar på, detta trots att ”billighetslinjen”, främst den halverade arbetsgivaravgiften på unga helt dömts ut som jobbskapande.

Och nu hoppar Reinfeldt på det redan urspårade tåget.