Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jöback joker i Melodifestivalen

Annons

Tjugo år efter att han kom näst sist i tävlingen gör Peter Jöback comeback i Melodifestivalen.

Visst är det kul? säger han.

Han är stjärnan som hittills har saknats i Melodifestivalens startfält. Men tredje jokern Peter Jöback, som just ska kliva ombord på ett plan till Oslo när TT Spektra når honom, känner ingen press.

Jag har fullt upp med min skiva och mina julkonserter, så jag har inte hunnit börja tänka på det än. Du får fråga igen efter nyår, skrattar han.

När han i februari kliver upp på Melodifestivalens scen med balladen "Hollow", skriven av schlagerveteranerna Anders Hansson och Fredrik Kempe, är det andra gången som han medverkar i sammanhanget. 1990 slutade Peter Jöback näst sist med bidraget "En sensation".

Det har gått tjugo år sedan jag hoppade i min plommonlila kostym. Det är en av anledningarna till att jag sa ja. Men det var låten som avgjorde i slutändan, den är väldigt, väldigt bra. Jag har tackat nej till många bidrag genom åren.

Satsar stenhårt

Melodifestivalens tävlingsproducent Christer Björkman säger i ett pressmeddelande att Peter Jöback är den artist som han försökt övertala längst att medverka:

Han är ett superproffs som alltid levererar på högsta, internationella nivå.

Och musikalidolen själv, som inte vill tala om revanschsug men håller med om att det vore roligt att hamna högre än på nionde plats den här gången, verkar inställd på detsamma.

Jag har sagt att jag ska göra det här en gång till innan jag dör. Jag kommer att satsa stenhårt, lovar han.

Jättenöjd

I oktober släppte Peter Jöback coverskivan "East side stories", som fått ljumma recensioner av kritikerna. Men han deppar inte för det.

Jag är jättenöjd med den. Och jag planerar att fortsätta jobba med den nästa år, utomlands.

Hinner du med det då, med Melodifestivalen och allt?

Det beror på hur det går.