Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jöback gör "Livet är en schlager"

Annons

Peter Jöback ska spela musikal tillsammans med Helen Sjöholm igen. Det blir första gången sedan 1995 års "Kristina från Duvemåla". Jöback ska göra rollen som den transsexuella Candy Darling i musikalversionen av Jonas Gardells och Susanne Biers film "Livet är en schlager".

Klart sedan tidigare är att Helen Sjöholm spelar den schlagertokiga Mona. Jonas Gardell ska regissera och skriva manus och har dessutom tillsammans med Fredrik Kempe skrivit några nya låtar. Premiären sker hösten 2014 på en teater i Stockholm. Exakt vilken vill producenterna ännu inte avslöja.

Peter Jöback är mitt inne i en späckad musikalperiod. Under våren och sommaren har han spelat titelrollen i "Fantomen på Operan" på Broadway i New York och i höst väntar en längre musikalturné i Sverige med start den 27 september i Örnsköldsvik. Inför den turnén ger Jöback även ut en skiva.

Och innan han tar plats bredvid Helen Sjöholm i "Livet är en schlager" väntar titelrollen mot Vanna Rosenberg i Stockholms stadsteaters uppsättning av musikalen "Sweeney Todd" som får premiär den 4 december.

Även Helen Sjöholm åker på turné i höst med premiär 4 oktober i Vara.

Mer läsning

Annons