Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jim Sundelin, Byggnads: Emil Källström och C vill sänka din lön

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Västernorrlands centerpartistiska riksdagskandidat Emil Källström (C) berättade i debatt duell i tv med Mikael Dannberg (S) i måndags om hur Centern och resten av högerpartierna vill lagstifta om lägre löner. Det är intressant att Centerpartiet – som säger sig vilja se mindre detaljstyrning från staten – är så måna om att rasera ett väl fungerande system kring svensk lönesättning. 

Anser inte Källström att den här typen av detaljstyrning av arbetsmarknaden är någonting som riksdag och regering borde hålla sig borta från? Varför är statens inblandning önskvärd när det kommer till att lagstifta om lägre löner – men inte när det kommer till att skydda anställda från uppsägningar eller begränsa vinstjakten i välfärden?

Centerpartiet hävdar att de inte vill se lägre löner för alla utan bara för vissa. Men Emil Källström förstår naturligtvis att om en grupp personer får lägre lön så kommer detta att sprida sig även till andra grupp i samhället. I slutändan sänks lönerna för alla vanliga löntagare på arbetsmarknaden. Arbetsgivaren gör då inte längre vinster på grund av sina anställda, utan på bekostnad av sina anställda.

Är det vad Centerpartiet vill? 

Jim Sundelin,

ordförande Byggnads Mellannorrland

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel