Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jill Johnsons osannolika julduett

Årets mest överraskande duett får vi höra på Jill Johnsons julskiva. Stefan Sundström och Jill Johnson är dock helt rätt sångare för just den låten.

"Fairytale of New York" är i sitt älskade original ett ganska osannolikt möte mellan Shane McGowan och Kirsty MacColl. Det är ju just mötet mellan det oborstade, luggslitna och det vackra och väluppfostrade som är sångens kärna.

Ett något mer väntat musikaliskt möte är Jill Johnson och Tommy Körberg. De gör "I väntan på julen" så att till och med grisen på julbordet får något fuktigt i ögonen.

Jill Johnson bör dock med sina enorma röstresurser kunna göra en bättre julskiva än den här. "Välkommen Jul" är lite för vacker och stämningsfull, lite för väluppfostrad och konventionell. "Det är en ros utsprungen" bör göras på ett mer nedtonat sätt till exempel. Det är ju en visa.

Gävle symfoniorkester hörs inte på just den låten. Annars sprider den lite väl mycket breda och insmickrande stråkslingor omkring sig på alltför många låtar.

Artist: Jill Johnson

Album: Välkommen Jul

Bolag: Lionheart

Release: 26 november

Betyg: 3/5

LARS LANDSTRÖM