Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jill Johnson vinner i längden

Jill Johnson påminner en del om Dolly Parton. En bred och folklig, helt osnobbig artist som "vanligt folk" gillar skarpt.

För den del av publiken som vill vara lite finare, verka lite mer kunnig, lite hippare är hon därmed inte någon artist man törs ha i skivsamlingen.

Men kvalitet vinner i längden. Dolly älskas sedan länge både av publiken och kritiken. Precis samma sak kommer att hända med Jill Johnson.

Den här frikostiga 3-cd-utgåvan är sorterad i tre avdelningar. En cd med kända låtar, bland att melodifestivallåtarna "Crazy in love" och "Kärleken Är" (som satte henne i kritikernas karantän i flera år), en cd med nya inspelningar samt en cd med en liveinspelning.

Jill Johnson sjunger ruggigt bra. Tyvärr är det oftast country av den lite bredare sorten hon sjunger, med mycket hjärta och smärta.

Den nya publik hon håller på att vinna vill nog ha ett lite mer avskalat, naknare tilltal.

Men när det gäller rösten och skickligheten är det bara att kapitulera för Jill Johnson.

Artist: Jill Johnson

Album: The well-known and some other favourite stories

Bolag: Lionheart/Universal

Release: 27oktober

Betyg: 3/5

LARS LANDSTRÖM