Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jetbone lyfter med sväng

2012 kom den självbetitlade debutplattan.
Nu är den lovande Sundsvallskvintetten Jetbone några år äldre och har bytt sin Hellacopters-inspirerade garagerock mot 70-talsförankrad bluesrock från amerikanska södern, med klara influenser av Primal Scream och Black Crowes.

Med det sagt så uppfinner inte Jetbone något nytt med "Magical ride", utan mer bär facklan vidare.

Oavsett vilket är genrebytet av godo. Det svänger exempelvis rejält i inledande "C'mon", förstasingeln "Fifth time loser" och skönt Blues Brothers-doftande "Mixed emotions" - mycket tack vare Christer Falk och Per Svelander som med stor bravur hjälpt med blåsinstrument. Blåset har onekligen en nyckelroll, både för svänget och skivan i helhet. Bäst blir det dock i "Woman" och "Rosalie" - två raka och riktigt sköna rockdängor.

Sånginsatserna av Gustav Gurten Sjödin och Alin Riabouchkin är inte toppklass på alla låtar, likväl som produktionen, men det håller ändå.

Artist: Jetbone

Album: "Magical ride"

Genre: Bluesrock

Bolag: Rootsy

Betyg: 4/5

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

Läs även: TV+Text: Jetbone är ute på en magisk resa