Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jenny Wilson stor Grammisfavorit

Annons

Med sju nomineringar toppar Jenny Wilson listan över potentiella Grammisvinnare.

Även Avicii och Håkan Hellström ligger bra till inför skivbranschens firmafest i februari.

De har fem nomineringar vardera.

Jenny Wilsons senaste album "Demand the impossible" gavs ut i november och omgärdades inte alls av samma hysteri som plattorna från Avicii och Håkan Hellström. Men Grammisjuryn belönar den forna First Floor Power-sångerskan med hela sju nomineringar.

Jag tänker att jag förmodligen har gjort en förbannat bra skiva och lyckats vara väldigt tydlig med vad jag velat säga. Jag är förbluffad och glad, säger Jenny Wilson till TT.

TT: Vad är det du vill säga?

Vad som går som en röd tråd genom skivan är att jag kräver någon slags förändring. Det är en personlig skiva, men också en skiva som ser vårt samhälle.

Jenny Wilson kan bland annat ta hem priser i kategorierna årets artist, album, kompositör och textförfattare. Hon har tidigare varit nominerad till fyra Grammisar, men hittills inte vunnit någon.

Årets kanske mest uppmärksammade svenska album är Aviciis "True", som har toppat listor över hela världen. För den skivan kan dj-stjärnan räkna hem fem nomineringar, bland annat för årets artist, album, låt och producent.

Stort år för hiphop

Håkan Hellström är en ständig Grammisfavorit och vann sitt första pris redan för 13 år sedan. I år är han nominerad i fem klasser, bland annat för årets album, låt, kompositör och textförfattare.

2013 var ett stort år för svensk hiphop och det märks bland nomineringarna. Rapparen Stor är nominerad i tre kategorier, bland dem den prestigefyllda årets album. Även Petter och Linda Pira fick tre nomineringar var och gör upp med varandra om titeln årets artist. Linda Pira och Stor arbetar med Salazar-bröderna och deras Redline-studio som sammanlagt kan räkna till åtta Grammisnomineringar.

Vi turnerar tillsammans så vi går omkring och känner oss kralliga nu när vi sitter på åtta Grammisar, säger Stor, vars riktiga namn är Ulises Infante Azocar.

Grammisgalan äger rum den 19 februari och sänds i SVT1 med Gina Dirawi som programledare.

Mer läsning

Annons