Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jennifer Hudsons Mandela-film hotad

Annons

Sydafrikanska skådespelare vill stoppa Jennifer Hudson från att spela huvudrollen i en ny film om Winnie Madikizela-Mandela.

Valet av en amerikansk skådespelerska innebär att den sydafrikanska filmindustrin undermineras, enligt skådespelarnas fackförbund. Om rollen inte går till en inhemsk skådespelerska i stället kommer man att göra allt för att inspelningen ska skjutas upp, uppger AFP.

Vi kan inte försöka skapa vårt eget Hollywood och samtidigt importera arbetskraft, säger fackets ordförande till tidningen The Citizen.

Jennifer Hudson slog igenom som sångerska i amerikanska "Idol" 2004, men har sedan dess även gjort karriär som skådespelerska. 2006 belönades hon med en Oscar för sin roll i filmen "Dreamgirls". Hon blev klar för rollen som Sydafrikas förste svarte president Nelson Mandelas ex-fru för en dryg månad sedan.