Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jennie Öberg utslagen i kvartsfinalen efter fall – schweiziska Van der Graaff tog första världscupsegern på hemmaplan

Jennie Öberg var enda svenskan som tog sig vidare från kvalet i lördagens sprint i Tour de Ski. Då blev hon sist i sitt heat, då hon föll i inledningen av loppet. Vann hela sprinten gjorde schweiziska Lauren Van der Graaff, som tog sin första världscupseger och dessutom på hemmaplan.

Annons

28 sekunder efter Sandra Ringwald som gick först in i mål i heatet blev resultatet för Jennie Öberg som var den enda svenskan som tävlade i kvartsfinalheaten i sprinten i Lenzerheide, Schweiz.

Förklaringen till det hela var ett fall i början av loppet, där Öberg föll i backen efter att hennes ena stav blivit påkörd och gått sönder, därefter hamnade hon långt efter alla andra och hämtade sig aldrig.

Men i mål gick hon trots allt, även om det var 28 sekunder efter täten.

– Det är trist, det känns som att chansen försvinner ju bara 100 meter från starten, sa Öberg till SVT efter loppet.

I finalen var det sedermera dubbelt amerikanskt med Caldwell och Diggins, tyskan Ringwald, ryskan Neprayeva, norskan Kaspersen Falla och schweiziskan Van der Graaff.

Strulet var pågående i finalen, där Diggins först får staven bruten för andra gången för dagen, denna gång av Van der Graaff, och Ringwald sedermera ramlar, vilket gör att de båda åkarna aldrig lyckas återhämta sig i loppet.

Kampen blev till slut mellan Van der Graaff och Caldwell, där Van der Graaff till publikens stora förtjusning vann på hemmaplan två sekunder före Caldwell.

Läs också: Både Halfvarsson och Hellner vidare i sprinten i Tour de Ski

Läs också: Haag utslagen redan i sprintkvalet i Tour de Ski – bara en svenska vidare

Gilla Skidpuls på Facebook