Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jennie kan bli årets supporter

Jennie Hallestam, uppvuxen i Väja, är finalist i tävlingen Svenska supporterlaget och hjärtat klappar för AIK.

Annons

– Att vinna skulle vara som högsta lottovinsten, bara att vara i final är fantastiskt, berättar hon.

Bland 280 nominerade hängivna supportrar har två för vart och ett av 16 elitlag valts ut för omröstning. Jennie och Jojje Lidén är de som kämpar om att väljas som AIK-supporter. Omröstningen hålls på webben och anordnas i samarbete mellan Svenska spel och Svenska fotbollsförbundet.

– Just nu är det sjukt jämt. Vi pendlar båda kring 50 procent.

Inga smutsiga kampanjknep förekommer dock. Jennie och Jojje är bra kompisar, förenade av det stora intresset för Solnalaget.

Den som slutligen röstas fram som vinnande AIK-supporter bildar ett lag tillsammans med supportrar från de övriga 15 elitklubbarna. Ett lag som under ett års tid ska göra reklam för positivt supporterskap. Eldsjälarna kommer också att medverka på den stora fotbollsgalan i höst.

Det är tre år sedan 25-åriga Jennie Hallestam flyttade från Väja till Stockholm. Hon gick tidigare på Ådalsskolans medieprogram.

På dagarna jobbar hon som butikschef vid en modebutik på NK. Fritiden är noggrant inplanerad. Hon nöjer sig nämligen inte bara med att se AIK:s matcher i fotboll och ishockey utan är även med på träningarna!

– Det är inte helt lätt att få ihop schemat. Att min sambo är AIK:are och förstår mig är en förutsättning.

Jennie har AIK-spelarnas namn tatuerade på kroppen. När AIK vann Svenska cupen i fotboll i fjol hyllade laget henne med blommor. Hon kan rabbla laguppställningar och resultat i sömnen. Hon vet inte exakt när AIK-febern drabbade henne, men det var mycket tidigt.

– Jag kommer ihåg att jag blev kär i en kille i lekskolan. Han sade att "om du blir AIK:are så får du chans på mig" och jag tog detta på största allvar.

Omröstningen pågår till och med den 10 oktober på www.supporterlaget.se. Jennie vädjar till alla att rösta på henne.

– Man kan rösta en gång varje dag, påminner hon.

Annons