Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jazzfesten ska få Stockholm att svänga

Annons

Stockholms jazzfestival växer igen. I år äger dubbelt så många konserter rum som i fjol och festivalchefen Lena Åberg Frisk är peppad.

Mina förväntningar är enorma, säger hon inför starten på måndag.

Efter att ha gästats av världsstjärnor som Mary J Blige, Sting och Kanye West tvingades Stockholms jazzfestival dra ned på storleken för tre år sedan. De somriga scenerna på Skeppsholmen och sedermera Skansen byttes mot jazzklubbar som Fasching och lilla Glenn Miller Café.

Ändrade konceptet

Bakom förändringen stod festivalchefen Lena Åberg Frisk.

När jag tillträdde hade festivalen gått med storförlust, därför minskade vi formatet. Framför allt var problemet att området på Skeppsholmen kostade så enormt mycket pengar, säger hon.

Förra året gick festivalen med plus och även om den är mindre nu än när Åberg Frisk tillträdde så har den växt från 60 spelningar i fjol till 120 i år.

Sångerskan Cassandra Wilson, basisten Avishai Cohen och jazzstjärnan Dianne Reeves är några av de artister som ska locka jazzälskare till huvudstaden. Lena Åberg Frisk tipsar dock om ett mindre känt namn.

Den etiopiska sångerskan Ester Rada som uppträder på lördagen är makalöst bra. Hon kommer att bli en superstjärna, säger hon.

Mer läsning

Annons