Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jätteintresse för att jobba på XL-Bygg – 300 sökande till sex tjänster

Intresset för att få jobba på nya byggvaruaffären XL-Bygg Fresks i Frånö var rekordstort.
Närmare 300 personer hade sökt de sex utannonserade tjänsterna.

– När vi valde personal tittade vi förstås på kompetens och vad man gjort tidigare. Men även attityd och visat intresse spelade in. Rätt attityd är mycket viktigt, säger företagets vd Leif Lindholm.

Som vi berättat tidigare ska byggvaruaffären hålla till i gamla Saabfabriken i Frånö. Fastighetsägaren Norrlandspojkarna har byggt om 4 000 kvadratmeter av lokalerna för att anpassa dem till den nya hyresgästens behov.

– Det har gått bra och ombyggnaden är färdig. Det som händer nu är att vi arbetar med att fylla på med varor.

Om inget går snett kommer butiken att öppna redan den 31 mars.

Fresks har sett lokaliseringen i Kramfors som strategisk med tanke på varutransporter som då kan samordnas med butikerna i Sollefteå, Härnösand och Sundsvall.

Etableringen i Kramfors ses också som intressant på grund av att det finns en stor andel med fritidshus i området.

– Det här blir en stor butik med fullt sortiment. Vi bygger dessutom så att man kan köra bil in i butiken och lasta varorna i värmen.

Men trots affärens tillkomst finns det fortfarande en hel del tomma lokaler kvar för andra eventuella intressenter. Norrlandspojkarna äger 17 200 kvadratmeter lokaler på platsen.

Fastigheten ägs sedan tiotalet år av Norrlandspojkarna och det har funnits flera olika idéer för verksamhet som dock inte blivit av, bland annat ett volymhandelsområde som gick under namnet Kåvestrand. Dessutom diskuterades möjligheterna till en friidrottsanläggning inomhus.

Vet du om det är fler etableringar på gång?

– Det är inte vår sak att yttra oss om. Men sedan vi etablerat oss blir sannolikheten för fler intressenter betydligt större. Jag skulle inte bli förvånad om vi blir fler. Handel föder handel.

■■ För mer nyheter om Kramfors, klicka här – och följ Allehanda.se Kramfors på Facebook.