Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Japanskt tv-team uppmärksammar Hirokis liv

Studenten Hiroki Ochiai från Japan lämnade ett starkt avtryck i Sverige. Under onsdagen gästades värdfamiljen i Härnösand av japansk tv.

- Hiroki blev känd i tv-programmet Idol och vi har även hört att han var en duktig simmare, säger Junji Nakayama, producent på TV Tokyo.

Det knackar på dörren hemma hos familjen Lillian och Lars Brattmyr. Det är det populära tv-programmet "Great Japanes" som kommer på besök. Programidén går ut på att göra hembesök i olika världsdelar där japaner har satt sina fotavtryck.

Hiroki Ochiai kom till Härnösand hösten 2005 för studier på Härnösands gymnasium. Genom värdfamiljen Brattmyr och sonen Martin smälte han snabbt in i Härnösand. De båda tränade tillsammans i simklubben och Hiroki gjorde stora framsteg, berättade tränaren Dennis Flinkfeldt.

- Han var en bra förebild för Japan. Han är väldigt ambitiös, artig och är en person som skapar en bra stämning i gruppen, berättade Dennis för tv-teamet.

Lillian och Lars skulle gärna vilja besöka Hiroki i Japan, men det har aldrig blivit tillfälle.

- Det var en mycket intressant tid, berättar Lillian. Hiroki är en väldigt omtänksam person och han blev väldigt överraskad över att han skulle få bo i ett eget rum. Han var också duktig på Origami (papperskonst) och i vårt hus har vi några föremål som han har gjort. I köksfönstret hänger ett föremål som ska ge oss tur i livet.


Hur påverkade tiden er?


- Det var oerhört berikande, men samtidigt var det ibland tufft att ha en främmande människa inneboende hos sig. Men fördelarna överväger nackdelarna, säger Lillian.


OLA THELBERG
070-218 31 09