Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Janukovytj skriver på EU-avtal"

Annons

Ukrainas president Viktor Janukovytj tänker skriva på det omstridda samarbetsavtalet med EU, säger EU:s utrikeschef Catherine Ashton.

Ashton har just kommit tillbaka från ett två dagar långt besök i Ukraina och säger från Bryssel att Janukovytj "gjort klart för mig att han avser att skriva under associeringsavtalet".

Han pratade om de ekonomiska frågor som landet brottas med på kort sikt, sade Ashton, rapporterar AFP. Jag anser att dessa utmaningar. . . kan mötas genom stöd, inte bara från europeiska institutioner, men också genom att visa att han har en seriös plan för att skriva under avtalet, som kommer att leda till investeringar.

Under besöket träffade Ashton även företrädare för oppositionen.

USA överväger sanktioner mot Ukraina som svar på säkerhetsstyrkornas krafttag mot demonstranterna på Självständighetstorget.

Amerikanska politiker har diskuterat lagstiftning som öppnar möjligheten att neka visum till ukrainska företrädare och frysning av deras tillgångar i USA om våldet eskalerar ytterligare.

Vi överväger politiska alternativ, sanktioner inkluderade men vi har inte fattat några beslut, sade Vita husets talesperson Jen Psaki.

Mer läsning

Annons