Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jansson och El-Refai leder schlagern

Annons

Anders Jansson från "Hipp hipp" och Nour El-Refai leder Melodifestivalen 2014. SVT vill satsa mer på humor i Sveriges största nöjesprogram.

Vi vill hitta en annan infallsvinkel, säger exekutiva producenten Christer Björkman.

Det blir två komiker från Skåne som tar hand om Melodifestivalen nästa år. "Hipp hipp"-stjärnan Anders Jansson och Nour El-Refai får hedersuppdraget att leda Sveriges största nöjesprogram i tv, som inleds i just Malmö den 1 februari 2014.

Duon fanns inte med i förhandsspekulationerna som mest handlade om Gina Dirawi, Måns Zelmerlöw eller Lena Philisson. Det var därför påtagligt nöjda schlagerchefer på SVT som presenterade sitt val på onsdagen.

SVT har medvetet valt att gå bort från de storslagna numren och satsar på en mer humoristisk festival.

Vi känner att vi varit väldigt artistdrivna när det gäller underhållningen. Man kan inte dansa bättre än Danny Saucedo, så vi vill hitta en annan infallsvinkel, säger exekutiva producenten Christer Björkman till TT.

"Väldigt oväntat"

Anders Jansson kunde själv inte tro att det var sant när han fick frågan om att göra programmet.

Det var väldigt oväntat kan jag säga, men nu när vi står här så känns det väldigt kul, sade han på pressträffen.

Det var Nour El-Refai som ringde upp honom och frågade.

Det var nyckeln till att jag tackade ja. Det visste säkert Christer Björkman om. Jag älskar att jobba med Nour och tycker att hon är jätteduktig, säger Anders Jansson till TT.

"Kommer att få kul"

Nour El-Refai blev väldigt glad när Anders Jansson tackade ja.

Jag tänkte att om jag gör det här med Anders kommer jag att få kul, säger hon.

Nour El-Refai, 25, är skådespelare och komiker som bland annat varit programledare för "Raj raj" i TV 4, "Hus i helvete" i TV 3, "Morgonsoffan" i SVT och "Sverige pussar och kramas" i Kanal 5. Hon var reporter i Melodifestivalen 2008.

Anders Jansson, 46, bildar tillsammans med Johan Wester humorduon "Hipp hipp" och har spelat huvudrollen i SVT-serien "Starke man" samt varit panelmedlen i "Intresseklubben" i samma kanal. Anders Jansson medverkade också han i festivalen 2008, då som sin rollfigur Morgan Pålsson.

Mer läsning

Annons