Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Janmark straffade Brynäs

Annons

Han ordnade segern mot HV71. Och gjorde två straffmål i tisdagens 2-1-seger mot Brynäs.

AIK-forwarden Mattias Janmark börjar bli lite av en straffspecialist.

Jag tänkte att lägger man den på mål kan man ju inte göra bort sig, säger 20-åringen.

De fem ordinarie straffomgångarna var över när Mattias Janmark klev in på isen. Och efter tio missade straffar, med två storspelande målvakter, blev det mål direkt bakom Johan Holmqvist.

Visserligen fick även AIK-målvakten Daniel Larsson ge sig när Brynäs Greg Scott skrinnade fram, men när Janmark fick chansen igen lite senare kom ett mål till - segermålet.

Den första är väl lite tur, den går in mellan benen. Men den andra, den kändes bättre, den går in vid sidan av honom tror jag, berättar Janmark, matchvinnare precis som i AIK:s straffseger mot HV71 i premiären.

Den unge AIK-forwarden fick chansen i Tre Kronor under Czech Hockey Games i början av hösten. Under SHL-säsongen har 20-åringen rivstartat, med fem mål och en assist på de första fem matcherna.

Skönt att få göra lite mål, det har inte hört till vanligheterna tidigare. Men jag får bra passningar också, säger han blygsamt.

Det såg annars tidigt ut att bli ännu en förlust. Brynäs inledde betydligt bättre och tog också ledningen när Petteri Nokalainen jobbade sig in bakom mål och passade in till Andreas Thuresson efter knappt sju minuter.

Men AIK kom igen trots Brynäs övertag, inledde den andra perioden betydligt piggare och fick snabbt en välförtjänt kvittering. Efter en tilltrasslad situation vid sargen fick Esa Pirnes loss pucken till Mark Hurtubise, som sköt in kvitteringen i krysset efter sex minuter.

Janmarks segermål innebar till slut även en seger för AIK - samtidigt som Brynäs efter tre försök fortfarande inte vunnit på hemmaplan.

Spelmässigt är jag väldigt nöjd med hur vi genomför matchen. Men vi är inte tillräckligt effektiva, konstaterar Brynästränaren Tommy Jonsson.

AIK har å sin sida fortfarande inte vunnit under ordinarie tid. Å andra sidan har laget nu åtminstone två segrar att räkna in i SHL-tabellen.

Hockeyn är ju inte alltid rättvis, och vi fick igen poäng som jag tycker att vi kanske skulle haft mot till exempel HV hemma, säger AIK-tränaren Rikard Franzén. Och Janmark har ju varit fantastisk bra.

Mer läsning

Annons