Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jan ska basa över vägunderhållet

Jan Pettersson blir Vägverkets högste ansvarige för drift - och underhåll av landets vägar.

- En spännande utmaning och ett erbjudande som det var svårt att tacka nej till, säger han.

Jan lämnar motsvarande jobb inom Vägverket Region Mitt i Härnösand där han kommer att ha kvar sitt kontor.

- Halva tiden i Härnösand och halva i Borlänge gör att jag kan bor kvar i Härnösand där vi trivs, säger han.

I bakgrunden ligger en omorganisation inom Vägverket. Ansvaret för drift - och underhållet av vägarna ute i landets sju vägregioner slås samman till en avdelning där Pettersson nu blir chef.

Den gångna vintern har inneburit ett hårt slitage på vägarna. Nederbörd i kombination med temperaturväxlingar kring noll har gjort att telefonen gått varm hos Pettersson. Problemen på Stigsjövägen i Härnösand och Riksväg 90 mellan Bollsta och Kyrkdal är väl kända.

- Det är ett stort problem. Årets vinter har varit mycket besvärlig med temperaturomslag kring noll. Vi ser nu att klimatfaktorerna också påverkar vägarna. Det är den viktigaste frågan för oss, säger han.

Några utfästelser om bättre vägarna vill han inte ge.

- Vi jobbar för fullt med att hitta nya metoder för halkbekämpning. Vi vet att saltet påverkar miljön negativt och forskning och tester pågår för fullt för att hitta andra alternativ, säger han.


OLA THELBERG
070-218 31 09