Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jan fick rätt av Vägverket

För snart fem år sedan invigdes Ångermannabron i Sollefteå. Lika länge har före detta trafikskolechef Jan Nyhlén försökt få Vägverket inse att cirkulationsplatsen vid södra landfästet är en trafikfara. Nu har han fått rätt.

2003 var Nyhlén med på ett informationsmöte om kommande förändringar i trafikmiljön i Sollefteå. Nyhlén reagerade direkt på utformningen av den nu aktuella cirkulationsplatsen och föreslog tre förändringar.

Två gjordes - men den sista, utfarten ur cirkulationsplatsen mot Långsele, ignorerades.

- När jag som fordonsförare lämnar cirkulationsplatsen för färd mot Långsele och förvissat mig om att inga fotgängare, inga cyklister och inga mopedister korsar min väg förväntar jag mig att det är klart att "dra på".

- Men det är så illa att ett körfält från bron ansluter på kollisionsskurs med mitt körfält med stor risk för att fordonet, från cirkulationsplatsen, krossas av en långtradare med undermåliga bromsar.

De senaste åren har Jan Nyhlén försökt få ett svar av vägverket, både regionalt och centralt. Nu, efter nära fem år av skriftväxling och telefonsamtal, har han fått stöd av Vägverkets expert på huvudkontoret i Borlänge, Torsten Bergh.


Läs mer i onsdagens TÅ.JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68