Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

James Ellroy gästar författarscen

Annons

Den hårdkokta genrens klarast lysande stjärna kommer till den internationella författarscenen på Kulturhuset i Stockholm den 10 februari. Ellroys senaste roman "Oroligt blod", den avslutande delen i hans "Underworld USA"-trilogi som skildrar ett mycket korrumperat USA under 1960-talet, ges ut på svenska i samma veva. Ellroy samtalar med journalisten och författaren Britt-Marie Mattsson.

Vinterkalendariet på författarscenen bjuder också på besök av Sapphire, Sverigeaktuell med romanen "Precious" vars filmatisering hyllades under Stockholms filmfestival i november. Sapphire samtalar med Johanna Koljonen den 27 januari. Ett tredje samtal sker mellan finska Sofi Oksanen och Kerstin Wixe den 4 februari, och den iranske författaren Kader Abdolah pratar med Thomas Lunderquist den 17 februari.