Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jakten på Selånger i toppen går vidare

Ska nedflyttningshotade Sollefteå GIF i division 2 kunna ge Anundsjö IF och Härnösand en hjälpande hand genom att snuva serieledande Selånger på poäng idag?

Annons

Ska Junsele IF vinna över tabelljumbon Älgarna och ta ytterligare ett kliv mot serieseger och avancemang uppåt i seriesystemet.

Det är några frågor som vi får svar på under eftermiddagen efter att krutröken lagts sig på våra fotbollsarenor.

Nykomlingen Selånger leder som bekant tvåan och har två poäng ned till Anundsjö. Selånger möter ett vingklippt Sollefteå som inte vunnit sedan i maj och inte har mycket självförtroende för dagen.

Förlusten senast mot Teg var smärtsam och nu måste Sollefteå plocka poäng, annars är nedflyttning ett faktum.

Såväl Anundsjö som Härnösand håller också tummarna för Sollefteå eftersom de behöver hjälp av andra lag för att hämta in försprånget till tabellettan.

Anundsjö möter idag Morön hemma på Olympia och allt annat än tre poäng vore en präktig sensation eftersom laget från Bredbyn varit otroligt stabila på hemmaplan den här säsongen och inte släppt in många mål bakåt.

Därför ska normalt sett inte Morön kunna sätta några käppar i hjulet utan tipset är att tränaren Robert Bergström kan bokföra ytterligare tre poäng vid 17-tiden i eftermiddag.

Detsamma gäller kollegan i Härnösand, Niclas Hälldal, vars HFF tar sig an Boden som tidigare i veckan besegrade Piteå i en uppskjuten match med 4-0. Men HFF är också i kanonform och ska om inget oförutsett vinna även över Boden och därmed fortsätta skugga tätlagen i serien.

Kliver vi ned ett pinnhål i seriesystemet så har Junsele efter förra helgens resultat skfffat sig ett utmärkt utgångsläge i serietoppen. De har nu tre poäng och flera plusmål ned till tvåan Spöland/Vännäs och ytterligare en poäng ned till Friska Viljor.

Junsele kommer att ligga kvar i topp, garanterat, efter dagens match och säkert kan de bättra på målskörden ytterligare eftersom den har en på papperet "plättlätt" match mot jumbon Älgarna hemma på Mon.

Spöland/Vännäs och FV har däremot svårare uppgifter. Nedflyttningshotade Brunflo respektive Kubikenborg väntar för dem. Formstarka Höga Kusten Fotboll tar sig an IFK Sundsvall hemma på Kinavallen i morgon.

På damsidan är vårt bästa lag, Själevad, också i farten i eftermiddag och de siktar på tre nya poäng för att hänga på i toppen. För Själevads del väntar Alvik hemma på IP.

Annons