Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jake Bugg tillbaka med hårdare sound

Annons

Jake Bugg hyllades som en ny Bob Dylan för sin debutskiva. Nu gör han ett nytt album tillsammans med Rick Rubin.

För mig var han bara en snubbe med stort skägg, säger 19-åringen om mötet med stjärnproducenten.

Nottinghamsonen Jake Bugg växte upp med favoritartister som The Beatles, Johnny Cash och Nick Drake. För ett år sedan gav han ut ett självbetitlat debutalbum med väldigt tidsotypisk musik men en bra låt är alltid en bra låt och Jake Bugg toppade Englandslistan, sålde platina i Storbritannien och hyllades som en ny Dylan.

Det har varit ett galet år, säger han lågmält.

Det är ingen överdrift. Förutom att Jake Bugg turnerat jorden runt har han också hunnit spela in ännu ett album som släpps i mitten av november, bara 13 månader efter debuten.

"Loger och hotellrum"

Jag hade inte planerat det, det bara hände. Jag har skrivit en massa låtar ute på vägarna. Du vet, alla de här klichéerna som skiva nummer två brukar handla om, loger och hotellrum. Jag har inte skrivit om de grejerna specifikt men jag har använt den tiden till att jobba på låtar, säger Jake Bugg.

Den nya skivan "Shangri La" har han spelat in tillsammans med Rick Rubin - en av den moderna rockmusikens mest legendariska producenter som jobbat med alla från Slayer och Red Hot Chili Peppers till Beastie Boys och Kanye West.

Det var min manager som föreslog det. Jag visste faktiskt inte hur legendariskt han var, det är först nu som alla säger det. För mig var han bara en snubbe med stort skägg. Men det var ett nöje att jobba med honom, säger den unge Jake Bugg.

Spelar i Sverige

Tillsammans har de utvecklat debutens akustiska ljudbild - singlarna som släppts från "Shangri La" skvallrar om ett hårdare och mer elektriskt sound.

De snabba låtarna är lite hårdare men jag gillar fortfarande kontraster och på skivan finns också några mer melankoliska grejer. Det här känns mycket mer som ett album än debuten, där radade jag mest upp låtar som jag samlat på mig under en massa år, säger Jake Bugg.

I samband med att skivan släpps kommer Jake Bugg till Sverige - den 16 november spelar han på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Jag knappt vänta, jag spelade i Sverige i våras och det är en av mina favoritplatser. Alla är snälla och tjejerna är förstås väldigt vackra, säger Jake Bugg.

Mer läsning

Annons