Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jägarögon fixade avgörandet

Annons

Fritiden ägnar Färjestadsbacken Anton Grundel helst åt jakt och fiske - det fick han nytta av under matchen mot Luleå.

Mitt i kaoset i David Rautios målgård såg han en lös puck.

Jag lyckades se det med mina jägarögon, det var bara att skyffla in pucken i stort sett, sade han efter 2-1-segern.

Jack Connolly sköt och Christian Berglund styrde pucken i stolpen. Sedan uppstod ett kaos i Luleås målgård. Det tog ett bra tag innan domare och videomåldomare var överens om att målet skulle godkännas.

Efter matchen var inte Luleåtränaren Thomas Berglund lika övertygad.

Ett tveksamt mål, grabbarna säger att han gräver in den med handsken. Surt att åka dit på ett sådant mål, sade Berglund.

Anton Grundel som noterades för målet var dock helt säker på att målet var okej.

Det är deras kille som har handen på handsken, det är jag 100 procent säker på. Så egentligen borde det ha varit straff, men det tror jag inte domarna såg så då var det bara att passa på, sade Grundel.

Målet var dessutom hans första för säsongen.

Jag har haft några bra lägen, men är kanske ingen utpräglad målskytt, då blir det desto skönare när de kommer. Roligt att det blev matchavgörande, det kom lägligt, sade Grundel.

Trots dramatiken på slutet var matchen länge ett sömnpiller. Luleå hade inför tisdagens möte förlorat nio raka grundseriematcher i Karlstad och i dem endast gjort tre mål framåt. Den här gången verkade taktiken vara att backa hem tre poäng - åtminstone inledningsvis. Luleå ställde upp och lät Färjestad ha kommandot.

Men det spelmässiga övertaget gjorde hemmalaget inte mycket med, målchanserna var få och när de kom var det mer på grund av slump än skicklighet. Luleå var det lag som spelade till sig flest bra lägen tack vare några snabba spelvändningar. Och det var egentligen först efter Luleås kvittering till 1-1 i inledningen av den tredje perioden som det verkligen blev match av matchen.

Trots det var det talande att målet som avgjorde matchen kom efter en bökig och tilltrasslad situation.

För Färjestads tränare Leif Carlsson spelade det dock mindre roll hur man lyckades avgöra matchen.

Vi är givetvis nöjda med tre poäng, vi har förlorat många matcher där vi har varit det bättre laget. Det räcker att gå tillbaka en månad, sade Carlsson.

Mer läsning

Annons