Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag kände mig hotad" – man dömd för knarkinnehav och vapenarsenal i bilen

När mannen stoppades i sin bil av polisen visade han upp en påtaglig nervositet och patrullen blev misstänksam.
Vid kontroll visade det sig att mannen var drogpåverkad och att det fanns en mindre vapengömma i bilen.
Nu döms mannen på fem åtalspunkter till fängelse i ett år och fyra månader.

Läs också:
Spända käkar och flackande blick – greps för drograttfylla

Den 15 februari ifjol stoppade en polispatrull mannen vid Mosjön i Örnsköldsvik. Vid kontroll av bilen upptäcktes två väskor med narkotiska preparat. En av väskorna innehöll även två digitala vågar samt sju burkar pepparspray. I bilens bagageutrymme återfanns även karatepinnar samt ett slagträ.

Mannen, som är i 30-årsåldern och från Junsele, har erkänt att vissa av preparaten var hans och avsedda för medicinskt bruk för hans sjukdomsdiagnos. Narkotikan uppger han sakna all kännedom om säger att han på uppdrag av icke namngivna personer fått i uppdrag att transportera väskan till en plats.

Pepparsprayen har han haft med sig då han under en tid känt sig hotad. Karatepinnarna och slagträet har han förvarat i bilen då han nyss blivit bostadslös.

Mannen förekommer i belastningsregistret sen tidigare och i frivårdens yttrande finns det uppgifter som kopplar mannen till ett kriminellt nätverk.

Läs också: Rastlöst beteende avslöjade drogad förare