Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag kan inte bedöma hur många invandrare Sverige kan ta emot – däremot vet jag att vi inte klarar oss utan dem

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Den 9 september är det val till Sveriges riksdag, kommuner och landsting. För mig är valet självklart jag kommer som alltid att rösta på samma parti (S) som jag gjort sedan 1970, då jag röstade för första gången.

Inför det här valet är jag uppriktigt orolig. Den oron grundar sig i första hand på SD:s framfart i opinionen. Deras enda fråga är invandring och integration.

Jag har jobbat med många invandrare, både som facklig företrädare och trafikchef, vid Swebus i Gävle/Sandviken. Av cirka 250 anställda varav omkring 30 procent nysvenskar och vi hade sällan några problem med dem som kollegor/anställda. Visst fanns det tillfällen, då det kom in synpunkter på någon, men det gjorde det även på andra chaufförer. Tvärt om, de var måna om att göra ett bra arbete i kollektivtrafiken.

Vad jag däremot kan säga är att, kollektivtrafiken i Gävle/Sandviken, inte skulle ha fungerat.

Själv kan jag inte bedöma hur många invandrare Sverige kan ta emot. Vad jag däremot kan säga är att, kollektivtrafiken i Gävle/Sandviken, inte skulle ha fungerat. Likadant var och är det inom kollektivtrafiken i övriga Sverige. Inom flera branscher ser det ut ungefär på samma sätt, till exempel sjukvården.

Jo, jag vet vad du tänker – sjukvården fungerar inte ändå. Men troligtvis skulle den fungera sämre utan invandrare.

Jag stöder ockupationen av BB i Sollefteå, och tycker att det ska återöppnas. Sannolikheten för detta är tyvärr minimal, då det troligtvis behövs att sjukvårdspartiet får mer än 50 procent. Vad jag vet finns det inget annat parti som säger sig vilja öppna BB i Sollefteå igen på grund av ekonomi.  

I det lilla samhälle som jag bor i nu, Nyland, finns det ett antal invandrare som vad jag förstår inte gör något större väsen av sig, men de är alltid artiga och hälsar och stannar gärna för en pratstund med mig och Igel – hunden.

Jag har några bekanta som förvånar mig – de har alltid röstat på VPK, vänsterpartiet kommunisterna, numera V, vänsterpartiet. Nu tänker de rösta på SD. Att gå från den yttersta vänstern till de yttersta högern övergår mitt förstånd.

Den nuvarande regeringen har städat bort ett miljardunderskott och vänt detta till ett lika stort överskott, samt minskat arbetslösheten, så att vi i dag har den högsta sysselsättningsgraden som någonsin uppmätts i Europa.

Jag är en stolt men inte helt nöjd sosse.

Roger "Hoffa" Vikberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel