Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag drack mig full först efter bilturen" – kvinna döms till fängelse trots sitt nekande

"Jag har inte kört på fyllan utan söp till först efteråt".
Kvinnan nekade i sten till grovt rattfylleri trots den graverande bevisning som åklagare la fram i tingsrätten.
Åklagaren hade dock tre ögonvittnen som sett kvinnan ta flera snedsteg när hon klev ur bilen och dömde henne till en månads fängelse.

Händelsen utspelade sig på en camping utanför Sollefteå i slutet av juli ifjol då tre vittnen, oberoende av varandra, såg kvinnan köra omkring kring campingen påtagligt berusad.

Ett av vittnena larmade polisen som grep kvinnan, som är i 40-årsåldern, och tog med henne till stationen på provtagning.

Analysen visade på hela 2,57 promille i blodet - vida över de 1,0 promille som är gränsen för grovt rattfylleri.

Kvinnan har hela tiden nekat till brott och hävdar att alkoholintaget skedde först efter bilkörningen, men Rättsmedicinalverket yttrande är att promillehalten är så pass hög att berusningen skett över en längre tid än den kvinnan påstår.

Tingsrätten gick på åklagarens linje och dömde kvinnan till en månads fängelse. Kvinnan ska även betala 800 kronor till brottsofferfonden.

Läs också: Rattfylleristens otroliga historia: "Jag drack handsprit – trodde det var energidryck"