Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag blir bekymrad över politikernas löften: En friggebod uppfyller kommunens avtalskrav

Svar på ”Fred Nilsson (S) försäkrar: Kommunen har full kontroll på avtalet för hotellbygget”, Ordet fritt 20 juni.

De båda kommunalråden Fred Nilsson och Karin Frejarö samt tre andra gruppledare försöker med förnedrande omdömen svartmåla en motståndare genom att beskriva undertecknad som besatt, att jag bedriver kampanj och att jag har en central roll.

Vad jag gör är att jag använder mina demokratiska rättigheter att uttrycka min åsikt och dela med mig av mina yrkeskunskaper. Ta debatten i sakfrågorna, Fred med flera.

Nej, jag vill inte ha något hotell på Kanaludden. Men jag blir bekymrad när kommunen lovar ett hotellbygge och samtidigt skriver ett ekonomiskt mycket fördelaktigt avtal för Attini där inga sådana förpliktelser finns.

■■ För fler insändare, klicka här.

Det enda kravet för att simhallsentreprenaden ska träda i kraft är i praktiken att en detaljplan ska vara antagen som medger bygge av hotell och att byggnadslov ska ha beviljats för det hotell som Attini uppgivit att han enligt eget tycke och på egen risk vill bygga intill simhallen.

Därefter har kommunen rätt att omedelbart säga upp avtalet med Attini Hotell AB om hotellbygget inte påbörjats senast 31 december 2017. Det räcker alltså med att påbörja byggnation. Genom att gräva en liten grop så har man uppfyllt kommunens krav på hotellbygget.

Det finns inga krav på antal rum, antal våningar eller när det ska vara färdigställt - detta blir upp till Attinis goda vilja. En friggebod färdigställd år 2050 uppfyller avtalskraven som kommunen tagit fram.

Lars-Erik Eriksson

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel