Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag är en lat jäkel – i alla fall i Arbetsförmedlingens ögon

Angående insändaren Vi äldre behövs inte i arbetslivet – i så fall hade jag fått något av de 400 jobb jag sökt publicerad 20 mars.

Jag har exakt samma erfarenhet som beskrivs i insändaren. Jag är född 1958 och tillhör en generationen som gick ut skolan och sedan började jobba – var som helst. Det fanns jobb överallt och ingen ifrågasatte. Funkade det inte så sökte man ett nytt jobb. Inga konstigheter. 

1997 arbetade jag inom svenska staten – ett arbete jag haft i närmare 15 år. Plötsligt skulle mer än hundratusen statligt anställda städas bort. Då började helvetet. Jag har arbetat inom mer än tolv yrkeskategorier men har ingen utbildning.

Erfarenhet, sunt förnuft och eget ansvar har inte längre någon plats i det moderna Sverige.

Erfarenhet, sunt förnuft och eget ansvar har inte längre någon plats i det moderna Sverige. I och med detta är man stendöd och idiotförklarad. De allra flesta arbetsgivarna bemödar sig inte ens att besvara inskickad ansökan.

Det är bedrövligt och tröttsamt då jag från Arbetsförmedlingens perspektiv är en lat jäkel som inte vill göra rätt för mig.

Välkommen till det nya Sverige.

Latoxen

 

■ Vad tycker du? Har du synpunkter, tankar eller erfarenheter av arbetslöshet. Skriv en insändare här. 

För Plus-kunder: Lista: Här är yrkena du ska satsa på för att få jobb i länet – och de där konkurrensen är högre

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel