Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jacobsson ny tränare i Halmstad

Annons

Lasse Jacobsson är allsvensk tränare igen. Efter att Janne Andersson slutat tar Jacobsson klivet upp som huvudtränare för Halmstad.

Vid sin sida får han tidigare landslagsbacken Michael Svensson.

Lasse Jacobsson var både 2004 och den senaste säsongen assisterande tränare i Halmstad under Janne Andersson. Tidigare har han tränat bland annat Öster.

Det känns oerhört inspirerande att få möjlighet att implementera ännu mer av mitt eget fotbollstänk i vår i grunden starka trupp. Jag ser en stor utvecklingspotential i befintligt material, men utesluter inte kompletteringar innan seriestart, säger Jacobsson enligt Halmstads hemsida.

Före detta landslagsbacken Svensson kommer närmast från rollen som assisterande tränare i Southampton, hans sista klubb som spelare.

När det stod klart att min spelarkarriär var över skiftade jag snabbt fokus och inriktade mig på tränarsysslan. I år har jag verkat som assisterande tränare i Southampton. Det har gett mersmak och sporrat mig att fortsätta satsa. Att nu få chansen just i HBK, klubben i mitt hjärta, känns optimalt, säger Svensson.