Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jacobsen spelar i EM-premiären

Annons

Försvarschefen Sabina Jacobsen är spelklar till kvällens EM-premiär i handboll mot Danmark.

Men förbundskapten Torbjörn Klingvall kommer att matcha henne försiktigt.

Sabina Jacobsen deltog i handbollslandslagets förmiddagsvärmning i Cair sports center i Nis. Det var första gången Danmarksproffset tränade sedan hon insjuknade i halsfluss i torsdags.

Det känns bra. Vi var lite oroliga för mittblockskonstellationen. Nu får vi tillbaka alternativen, säger Torbjörn Klingvall.

Jacobsen är ny lagkapten och ska ta Johanna Wibergs roll som försvarschef i Serbien-mästerskapet. Men till följd av sjukdomen får hon en lugn start på EM.

Vi kan försöka använda henne lite taktiskt och ge henne lite specialuppgifter. Vi måste vara försiktiga och tänka på hennes hälsa, säger Klingvall.

Sverige har förlorat de åtta senaste mästerskapsmatcherna. Mot Danmark är det viktigt att det blir minst en poäng.

Även vid förlust finns chansen kvar till avancemang till mellanrundan. Men eftersom lagen tar med sig poäng i inbördes möten kan premiären bli avgörande för Sveriges vidare chanser i turneringen.

Det blir ett taktiskt krig. De skiftar mellan olika försvarsspel, se om vi klarat att göra några motdrag, säger Klingvall, som tillträdde för en och en halv månad sedan. Vi har förberett oss så gott vi kan under den här tiden. Det ska bli spännande att se var vi står.

Sverige-Danmark startar klockan 20.15. Dessförinnan möts gruppens två andra lag, Frankrike och Makedonien.

Mer läsning

Annons