Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jacob Markström Brynäs poängräddare

Timrå spelade stora delar av matchen som ett slutspelslag.

Men Brynäs JVM-målvakt Jacob Markström var på sitt allra bästa spelhumör och lurade Timrå på fjärde raka segern.

Trots stor överlägsenhet fick Timrå nöja sig med 3-3.

Brynäs och Timrå ligger kvar i ingenmansland en poäng efter Rögle på den åttonde slutspelsplatsen.

Brynäs blev rejält utklassade och får tacka två spelare för att det inte blev storstryk mot formstarka Timrå. Brynäsmålvakten Jacob Markström svarade för en lång rad fenomenala räddningar och Eero Somervuori höll sitt lag kvar i matchen genom två smarta mål - det andra, kvitteringen till 3-3, inprickat när 13 sekunder återstod av andra perioden.

Somervuoris andra mål kom som en blixt från klar himmel i en period då Timrå varit förkrossande överlägset. Inom loppet av fem minuter vände hemmalaget 0-2 till 3-2 efter mål Fredrik Hynning, Kamil Piros och Tomas Skogs.

Brynäs agerade segt på isen jämfört med Timrås spelare som hela tiden drev på med stor energi. Men Brynäs styrka denna kväll var att de effektivt tog vara på Timrås misstag i egen zon.

Det var inte bara Jacob Markström som visade strålande form inför junior-VM, det gjorde även Timrås unga stjärnor Magnus Pääjärvi-Svensson och Anton Lander.