Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modojuniorernas galna träning – drar 14,7 ton tillsammans

Det finns träning – och så finns det annorlunda träning. Modos juniorer fick känna på det sistnämnda kvällen innan spelarna gick på lov. På agendan? Att tillsammans dra en lastbil.

Annons

– Det var rätt drygt faktiskt. Väldigt jobbigt.

Jakob Stenqvist, back i Modos J20-lag, pustar ut efter en av de allra sista träningarna inför sommaruppehållet. Nu väntar några veckor med individuell träning, men tillsammans stod han och 15 andra juniorer för en gemensam kraftanstränging på tisdagskvällen.

– Vi tänkte att grabbarna skulle få testa en lite rolig grej på slutet, lite teambuildning, säger Jonas Franzén från Modo Sports Academy som håller i sommarträningen för juniorerna tillsammans med Tobias Nordin.

Teambuildningen innebar en allt annat än lätt uppgift. Tillsammans skulle spelarna dra en lastbil – som väger 14,7 ton.

– Det var ganska skoj, det var annorlunda. Jonas kom in innan träningen och sa om skulle testa någonting kul och alla hakade på och gjorde det, säger Jakob Stenqvist.

SE OCKSÅ: Här får Modos nyförvärv cykla – tills det inte går längre

De 16 juniorerna fick dra lastbilen en sträcka på uppskattningsvis 30 meter. Det visade sig också att de hade en viss färdighet för uppgiften – snabbt fick de rull på ekipaget.

– De är bra tränade. De har kört på bra under försäsongen så jag är inte förvånad egentligen, säger Jonas Franzén.

Modojuniorerna i aktion.

Lastbilsdragning är naturligtvis bara ett udda inslag i en annars mer "normal" barmarksträning. Modos juniorer har numera i princip samma förutsättningar som a-laget vad gäller uppbyggnadsträningen.

– Ja, det har blivit så. Vi har fått resurser så att vi kan vara två personer och köra på juniorsidan också. Det är hur bra som helst, säger Jonas Franzén.

SE OCKSÅ: Här tar Modo avstamp mot allsvenskan: "Kommer att ha ett långt försprång"

Vad fokuserar ni på?

– Det är mest skadeförebyggande grejer. Sedan har vi precis som a-laget individanpassade program för alla spelare, utifrån testerna de gjorde i våras där man såg vilka brister de har.

Vart ska det här leda?

– Jag tror att de kommer att vara bland de starkaste i Sverige i alla fall...

... och dra flest lastbilar?

– Absolut, säger Jonas Franzén med ett leende.

LÄS OCKSÅ: Här är stjärnvärvningens första ord som Modospelare: "Jag är så exalterad"

Mer läsning