Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Israel uppges ha bombat syriska mål

Annons

Israeliskt stridsflyg uppges på torsdagen ha attackerat en militärbas utanför den syriska staden Latakia, ett starkt fäste för den syriska regimen.

Flera explosioner hördes vid en luftvärnsbas i Snubar Jableh-området, sade Rami Abdel Rahman vid regimkritiska Syriska människorättsobservatoriet.

Han kände inte till vad som orsakat explosionerna, som enligt honom ska ha ägt rum i onsdags. Uppgiften om att israeliskt stridsflyg var inblandat kom från en amerikansk regeringskälla och förmedlades via CNN.

Målet för attacken var enligt källan raketer och annan militär utrustning som Israel befarar skulle kunna överföras till Hizbollah-milisen i Libanon.

Den israeliska armén kommenterade inte uppgifterna.

Förutom den attacken rapporterade den arabiska tv-kanalen al-Arabiya om ett anfall som israeliskt stridsflyg ska ha genomfört mot Damaskus i onsdags.

Det är inte första gången som Israel attackerar mål i Syrien. Uppgifter om flygangrepp har förekommit vid flera tillfällen tidigare.

Förra veckan rapporterade den kuwaitiska tidningen al-Jarida att israeliska stridsflyg hade bombat en transport av raketer vid gränsen mellan Syrien och Libanon. Tidningen hänvisade till källor i Jerusalem men har inte bekräftats av några andra källor.

En tidigare misslyckad attack mot den syriska basen utanför Latakia som tillskrivits Israel skedde i slutet av juli. Vissa avancerade raketer hade då flyttats före angreppet och inte förstörts, vilket fick vissa bedömare att vänta sig att Israel skulle slå till igen.

Utrikesminister Carl Bildt (M) avvaktar med att kommentera tills han fått mer information om flygräden, säger hans pressekreterare Erik Zsiga till TT.

Mer läsning

Annons