Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Israel anföll Libanon efter attack

Annons

Israeliskt stridsflyg slog till mot en palestinsk militant grupp i Libanon, som vedergällning för en attack i torsdags.

Anfallet överraskar eftersom en annan, al-Qaidaanknuten rörelse tagit på sig ansvaret.

Stridsflygen anföll natten till fredagen, och riktades mot mål nära Na'ameh, mellan Beirut och Saida. Anfallet är ett svar på torsdagens raketattack, uppger en israelisk militärtalesman.

Raketer som avfyrades från södra Libanon slog på torsdagen ner nära den israeliska kuststaden Nahariya. Inga människor skadades men raketerna orsakade materiella skador.

En sunnimuslimsk grupp med koppling till terrornätverket al-Qaida säger sig ligga bakom raketangreppet mot Israel. Annars har tidigare attacker mot Israel från libanesiskt område ofta haft shiamuslimska Hizbollah som avsändare.

"Israel kommer inte att tolerera terroraggressioner från libanesiskt territorium", heter det i militärens uttalande.

Israel och Libanon är tekniskt sett fortfarande i krig.

Den palestinska militanta gruppen PFLP-GC uppger att en av dess baser söder om Beirut hade träffats av en israelisk raket, men att ingen skadats och att attacken inte heller lett till större materiella skador.

Gruppens talesman säger till den libanesiska tv-kanalen al-Manar att attacken väcker förvåning eftersom det inte var PFLP-GC utan en annan, al-Qaidaanknuten sunnimuslimsk grupp som tagit på sig torsdagens anfall mot Israel.

Mer läsning

Annons