Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Iskallt Skellefteå förlorade igen

Det är poängkris i Skellefteå. Mot Södertälje kom den åttonde raka förlusten. 1-4 mot seriejumbon var rättvist.

Vi visar inte tillräckligt med hjärta, sade kaptenen Christoffer Norgren.

Det var elitseriens två formsvagaste lag som möttes i Axa sports center. Södertälje och Skellefteå hade sju raka förluster. Det blev hemmalaget som bröt sviten. För bortalaget blev matchen ytterligare ett kvitto på problemen de haft under en längre tid. Det saknades både offervilja och noggrannhet.

Ja, så är det. Vi tror att vi kan gå ut och spela snyggt. Den inställningen får vi inte ha, sade Christoffer Norgren.

Att det var två lag som det gått trögt för syntes direkt. Matchstarten var nämligen riktigt seg. Skellefteå skapade inte en målchans på hela perioden. Södertälje sköt sitt första ordentliga skott på mål efter elva minuter. Men sedan vaknade hemmalaget till. Skellefteå fick ett långt byte som Robert Carlsson utnyttjade. Fri i slottet sköt han på täckande försvarare, för att sedan lirka in returen.

Där har vi ytterligare ett problem. De får stå fria med öppna kassar flera gånger under matchen, sade Norgren.

Den andra perioden blev målrikare. Skellefteå kvitterade tidigt, men hemmalaget gjorde sedan tre i rad. Redan när junioren Tim Heed gjorde sitt första mål i elitserien, 3-1, kändes matchen avgjord.

Härligt att göra första målet så klart. Ett höstlöv som jag bara försökte få på mål, sade Heed.

Anledningen till att Södertälje bröt sin svin var glasklar, enligt Heed.

Vi spelar tajtare och åker mer skridskor. Nu ska jag fira med julmust och chips.

De sista 20 minuterna blev en transportsträcka. Skellefteå skapade knappt en målchans i tredje perioden. Energilöst spel med allt för många felpass. Prognosen ser inte ljus ut för de gul-svarta som saknar fyra spelare. De är iväg på junior-VM som slutar den 5:e januari.

Jag som kapten måste gå i bräschen och visa att det inte får se ut så här, avslutar Norgren.