Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iskall Kihlström snuvade alla

Annons

Åke Svanstedt jagade andra raka segern i Sundsvall open trot med Sebastian K.

Robert Bergh jagade första segern i hemmabanan Bergsåkers största lopp med Nahar.

Örjan Kihlström snuvade de båda favoriterna efter en iskall styrning med Panne de Moteur.

I fjol vann Sebastian K miljonloppet på 1.11,6 efter ledning från start till mål. Åke Svanstedt satsade på samma taktik i år och hästen flög till ledningen. Men redan efter 500 meter kom Erik Adielsson fram utvändigt med Raja Mirchi. Och i andra kurvan kom Robert Bergh ångande i tredjespår med Nahar.

Trion öppnade första kilometern på snabba 1.10,7.

Det gick lite för fort när Nahar kom och min häst fick aldrig vila. Jag är jättenöjd med Sebastians insats men det känns jäkligt surt att inte få vinna Sundsvall open trot en sista gång, sade Åke Svanstedt till TT.

Svanstedt flyttar till USA i början av november där han börjar en ny karriär.

Tufft tempo

Det tuffa tempot satte sina spår i täthästarna. Örjan Kihlström hade däremot en rätt så härlig åktur i draget på innerspår. Men det dröjde innan luckan kom.

Han är så iskall, så lugn och säker och taktisk. Det är bara Örjan som kan köra ett sånt här lopp, ingen annan hade vunnit med Panne i dag, sade Stefan Hultman.

Panne de Moteurs tränare var som alltid enormt glad efter storloppsvinsten på 1.10,9. Hultman lyfte enkelt upp den betydligt lättare och mindre Örjan Kihlström framför storpubliken på drygt 18 000 åskådare.

Örjan kör alltid med insidan och formar mina hästar precis som jag vill ha dom. Okay, någon gång blir det fel och han kanske sitter fast, men det har vi igen till en annan gång. Utan honom skulle det inte gå så bra för stallet.

Spännande höst

Hultman har snart kört in tio miljoner kronor. Han har en segerprocent på 30 och hösten ser mycket spännande ut.

Panne kommer nog bara att göra en start till i år, sedan blir det en rejäl vinterträning och vi siktar på Elitloppet nästa år.

TT: Hur står det till med stallets stjärna Maharajah?

Bra. Han har börjat träna efter avelsarbetet och ser jättefin ut. Vi kör på några veckor så får vi se vad det blir för upplägg.

Sebastian K kommer att tävla i Åby stora pris om tre veckor.

För 27 år sedan vann Gunnar Melander SM för kallblod med Lapp Nils.

På lördagen kom en ny SM-seger med Melanders nya stjärna Månprinsen AM.

Månprinsen AM har hela tiden varit en stjärna. Melander tog det medvetet lugnt med hästen i fjol för att i år ta upp kampen med de bästa. Och efter SM-segern är han på väg att peta ner Hallsta Lotus från kallblodstronen.

Mer läsning

Annons