Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Victor avgör gärna mot Modo igen

/
  • Victor Ledin gjorde det avgörande 8-6 målet när Sollefteå besegrade Modo i DM-finalen 2012. Återstår att se om Victor och Sollefteå kan skrälla igen när lagen möts i en ny final.

Kvällen 9 februari 2012 minns Victor Ledin med ett leende.
Det var då som Victor, 19 år ung, stänkte in 8-6 mot Modo i DM-finalen och därmed gick guldet till Sollefteå Hockey.

Annons

– Riktigt skönt var det att sätta dit pucken och vinna matchen dessutom. Det var ju trots allt Modo vi mötte i DM-final och inför vår egen publik i Niphallen, säger Victor.

Torsdagkväll möts lagen i en ny DM-final och även om Sollefteå börjar matchen med 6-0 i handicap är det Modo som är tunga favoriter.

– Med all rätt, instämmer Victor apropå vilket lag som är favoriter. Men vi har ju vunnit mot dem tidigare och det är klart att vi ska göra ett ärligt försök igen.

Modo Hockey har sitt fokus på slutspurten i SHL efter OS, men för Sollefteå som inte har mer än äran att spela för längre i division 1 är det här en av säsongens höjdpunkter.

Det gäller inte bara det sportsliga, utan kanske i ännu högre utsträckning det ekonomiska. Det här är utan tvekan ett gyllene tillfälle för en liten klubb som Sollefteå att förbättra sina ekonomiska tillgångar.

– Självklart vill vi bjuda publiken som kommer på bra sportslig underhållning. Sedan är det förstås positivt också om det ger klubben ett extra tillskott i kassan.

För Victor Ledin är DM-finalen utan tvekan den stora händelsen i vinter. Sollefteåforwarden har nämligen inte spelat så många matcher under säsongen på grund av skada.

– Nyckelbenet krossades i en träningsmatch på försäsongen och jag missade därför tre och en halv månad till att börja med. Sedan åkte jag på en ny smäll i comebacken och då valde jag att köra vidare med Nyland i division 2 i stället.

– Fast nu är jag tillbaka igen i Sollefteå igen och ser verkligen fram emot att möta Modo.

Victor har bra koll på Modo. Han tycker att Kyle Cumiskey är den stora stjärnan i laget, men imponeras också av målvaktsparet Linus Ullmark och Anton Forsberg.

– Anton var den som stod när vi vann mot dem för två år sedan och honom har jag spelat med tidigare i tv-pucken. Även Linus känner jag lite genom att vi spelade tillsammans i Kramfors J 18 för några år sedan.

I DM-finalen för två år sedan hände något historiskt. Inte att Sollefteå vann för det var faktiskt tredje segern av fyra mot just Modo genom tiderna i en DM-final, utan det faktum man fick hänga upp en skylt på entrédörren där texten löd: Fullsatt.

Över 1 500 åskådare trängdes inne i Niphallen och nu hoppas de at publiktillströmningen ska vara lika bra den här gången.

– Vi kan inte ta emot större publik, däremot har vi förbättrat förutsättningarna för de som kommer. Vi har helt enkelt byggt på ståplatsläktaren så att fler ska få bättre översikt över isen, berättar Sollefteås ordförande Mikael Sköld.

Mer läsning

Annons