Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upplagt för rysare när alltvåan avgörs

/
  • Fredrik Hörnblad nätade när Husum besegrade Nälden borta i lördags. Hans lag är ett av tre som slåss om två platser till kvalet till division 1.

Slutspurten i alltvåan kan bli en riktig rysare genom att det är tre lag som har chansen att ta en av de två biljetterna till kvalserien upp till division 1.
AIK Hockey Härnösand, Husum och Kramfors har alla chansen – och det bästa utgångsläget har de två förstnämnda.

Annons

Så här är läget: Husum har 21 poäng och en match kvar att spela. AIK Hockey Härnösand har 18 poäng och två matcher kvar medan Kramfors skuggar bakom med 14 poäng och tre matcher kvar på programmet.

Kramfors tog tre nödvändiga poäng i bortamötet mot Njurunda i lördags. Laget vann tack vare en mycket väl genomförd första period där man gick fram till en klar 4–1-ledning.

Njurunda kom igen och vid ställningen 4–3 chansade de med att plocka ut målvakten – fast närmare än så kom de aldrig. Ludvig Eriksson kunde fastställa slutresultatet i tom kasse.

AIK Hockey Härnösand besegrade tidigare i alltvåan Nälden med klara 7–1 på hemmaplan. Med den bakgrunden förväntade många sig att AIK skulle vinna returmötet, men Nälden vann överraskande med 5–1.

– Nälden var bra medan vi inte åkte skridskor eller gick in i närkamperna. Vi var helt enkelt för bekväma, sa tränaren Marcus Berglund i AIK Hockey Härnösand efteråt.

Vinner AIK Hockey Härnösand derbyt mot Kramfors på onsdag blir det spel i kvalserien till division 1.

En kvalplats har Husum grepp om sedan laget kammat hem sex poäng under helgen som gick. 4–2 mot Nälden följdes upp av 9–4 mot Ånge.

– Det har sett bra ut, vi spelade stabilt. Vi får se hur det går i veckan, men det är klart att vi vill vara med i kvalet, säger Husumtränaren Tomas Jonsson.

Mot Nälden – den match som Jonsson menar var mest välspelad – avgjorde Oscar Hansson med 4–2 i slutsekunderna.

– Nälden vann skotten med 42–24, men jag tycker ändå att det kändes ganska kontrollerat. Rasmus (Östh) längst bak var duktig också, säger Jonsson.

Mer läsning

Annons