Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

U12-spelare om slopandet av tabeller: "Vissa toppar för att ligga först"

Positivt – och lite negativt. Jesper Sahlén och Linus Norlinder, båda utespelare i Kramfors-Alliansens U12-lag, ser beslutet om att slopa tabeller i ungdomshockeyn ur två synvinklar.

Annons

Det var på onsdagen som nyheten blev offentlig: Svenska Ishockeyförbundet följer bland annat fotbollens exempel och plockar helt bort tabeller för ungdomslag, upp till U13.

Förändringen har applåderats på många håll och kanter. Bland annat togs frågan upp bland Mittmedias experter i ett inslag på onsdagen och där var alla eniga om att hockeyförbundet tagit ett vettigt beslut.

Allehanda.se åkte till Kramforsskolan på torsdagen och stötte där på två ungdomar som den gångna vintern tillhörde Kramfors-Alliansens U12-lag: Jesper Sahlén och Linus Norlinder. De tycker att det finns både positiva och negativa sidor av beslutet.

– Det är både bra och dåligt. Det är roligt att ha en tabell, om man ligger först. Men det är dåligt för vissa toppar för att ligga först, säger Jesper Sahlén och får medhåll från Linus Norlinder.

De båda spelade i en serie med tabell den gångna säsongen – och visst är det svårt att låta bli att snegla på den för många av spelarna.

– Jag brukar kolla efter nästan varje match, säger Linus Norlinder.

Hur tror ni att det här beslutet kan påverka i framtiden?

– Jag tror att det blir bättre spel. Alla satsar inte för poäng och att bara göra mål. Då spelar de riktigt, säger Linus Norlinder.

LÄS OCKSÅ: Hägglund: Det är bara vissa föräldrar som kommer att sakna tabellerna

Mer läsning