Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung bortaturné för ÖHF

/

Ö-vik Hockey ryckte upp sig betänkligt på söndagen – men fick finna sig i att bli poänglöst under helgen.
– En missräkning, säger tränaren Mikael Sundell efter 0–7 mot Kalix och 1–3 mot Kiruna.

Annons

Helgens bortaturné inleddes allt annat än bra för ÖHF. Laget vann visserligen skottstatistiken mot Kalix – men spelmässigt var det ett bottennapp och 0–7 talar ju sitt tydliga språk.

– Jag är väldigt besviken, säger Mikael Sundell. De (Kalix) hade ett mycket bra försvarsspel, låg rätt i banan, chippade ut pucken ur egen zon och kontrade. Själva var vi inte där; vi var för tama i närkamperna och förlorade kampen framför båda målen.

Efter matchen hade laget ett möte och framför allt sades det att ÖHF skulle gå "back to basics"; försöka hitta tillbaka till aggressiva spel som varit vägvinnande i många matcher tidigare.

Laget stod också för en klar uppryckning i matchen mot Kiruna – men den var förgäves.

– Vi gör en bra match prestationsmässigt. Vi är bra i box play och bra i fem mot fem, men tyvärr är vårt powerplay under all kritik, säger Mikael Sundell.

– Räknar man heta målchanser hade vi fler än dem. Jag tycker att vi var värda poäng i den här matchen, vi skapar tillräckligt mycket chanser för det. Men det går ju också ut på att göra mål och vi sätter inte dit chanserna.

Sundell menar också att en linjedomare dömde bort ett – enligt ÖHF-tränaren – regelrätt mål i början av tredje perioden, vid ställningen 2–0 till Kiruna.

– Niklas Granberg skjuter och driver mot mål, och pucken går via byxan och in. Huvuddomaren dömde mål men tydligen hade en linjeman sett en sparkrörelse. Enligt mig är det helt otroligt att han skulle ha hunnit se det.

I stället för 2–1 kom sedan 3–0 – vilket punkterade matchen och innebar tredje raka förlusten för ÖHF.

– Det här var en missräkning. Vi hade räknat med att ta åtminstone tre poäng under helgen.

Mer läsning

Annons