Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå gick på knock i derbyt mot Björklöven

/

Timrå IK gick på knock mot Björklöven och ledde med 4–0 efter första perioden.
Gästerna repade sig aldrig och Timrå vann till slut med 6–1 i Hockeyallsvenskan

Annons

Inför nedsläpp uppmärksammades han av klubben och publiken.

När pucken släpptes drog lagkompisarna igång sitt hyllande.

Timrå IK vann med 6–1 och tog sig upp på playoff-plats när Per Hallin gjorde sin 564:e match för klubben och skrev in sig i historieböckerna.

Innan matchen firades Per Hallins rekord på 564 matcher med att den tidigare rekordhållaren och slitvargen Robert Carlsson räckte över en tröja med just siffrorna 564. Jublet av de 3 986 åskådarna, säsongens bästa publiksiffra, under tröjceremonin nådde höjder som inte hörts i E.on sedan förra säsongen.

– Det var speciellt att få tröjan av "Robban" som jag såg upp till när jag kom till klubben i början av 2000-talet och fortfarande ser upp till, så det var väldigt roligt att han hade tagit sig tid att kommit hit. Sedan är publiken helt fantastisk, det är inget som man förväntar sig och man blir nästan generad av det hela, säger Hallin.

Timråspelarna firade Hallin med ett riktigt målfyrverkeri i första perioden. Redan efter drygt två minuter kom Oscar Johansson in i Björklövens zon och drog iväg ett, inte helt otagbart skott, som smet in via Andrew Raycrofts bortre stolpe. I minuten efter följde Andrée Hult upp med en styrning och sedan dröjde det till 15.40 innan Johan Persson fick göra sitt första mål i Timråtröjan med en fin genomåkning. Efter det slängde Raycroft in handduken och Daniel Wälitalo fick ta plats i Lövens mål, men vad hjälpte det när Oscar Johansson styrde in första skottet mot Wälitalo.

– Vi gjorde det jättebra i första, där alla femmor gnuggar på och bidra. Speciellt kedjan med Bergström, Hult och Persson såg riktigt vass ut med några mål, säger Hallin.

I den andra perioden fortsatte Timrås dominans på isen, dock inte i målprotokollet där siffrorna tillskrevs 1–1. Det efter ett riktigt klassmål av Nils Bergström, där Andrée Hult stod för ett snyggt förarbete. Direkt efter 5–0 reducerade Björklöven i boxplay efter att Thomas Hundertpfund dragit på sig sin tredje utvisning för perioden. I tredje perioden dog matchen av och Björklöven orkade inte med en riktig forcering, i stället fastställde Emil Pettersson slutresultatet till 6–1.

– Vi har växt av bortasegrarna den senaste tiden, så jag hoppas att vi kan fortsätta såhär, säger Per Hallin om lagets tredje raka seger.

Vart rankar du den här matchen bland dina 564 matcher?

– Den rankar jag högt eftersom det är ett minne för livet, det var väldigt speciellt med hela min familj på läktaren och framför allt att vi tar tre poäng.

Mer läsning

Annons