Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidigare Modospelaren fick lämna efter 22 matcher – nu är han klar för tyska ligan

Det blev en kort sejour i Modo Hockey för Kyle Wilson som i fjol lämnade efter bara 22 matcher. Nu har kanadensaren gjort klart med DEL-klubben Eisbären Berlin.

Annons

13 poäng blev det för centern Kyle Wilson när han i fjol representerade Modo i 22 SHL-matcher innan han i december fick lämna.

– Vi ser hela tiden över truppen. Och nu är det matchbreak, nya tränarna har varit med ett tag och vi försöker hela tiden förbättra situationen och göra det som är rätt på kort och lång sikt för Modo, svarade Modos general manager Per Svartvadet då, på frågan om varför Wilson fick lämna.

Efter sejouren i Modo och SHL gick sedan Wilson kontraktslös en knapp månad innan han avslutade säsongen i Schweiziska Langnau. Där noterades han totalt för sex poäng på elva matcher.

Men nu har den kanadensiske centern gjort klart med en ny klubb och nästa adress blir den tyska DEL-klubben Eisbären Berlin, som själva bekräftar övergången.

– Han ger en hel del erfarenhet, och är en playmaker som också kan göra mål. Han är en välbehövlig förstärkning till centerpositionen, säger sportchefen Stefan Ustorf till klubbens hemsida.

Totalt blev det 22 matcher och 13 poäng i Modotröjan för Kyle Wilson som nu är klar för tyska ligan.

Mer läsning

Annons