Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Supersviten är bruten

/
  • Henrik Sedin och St. Louis-backen Jay Bouwmeester (till höger) är de två aktiva spelarna i NHL som har spelat flest matcher i rad utan frånvaro. Bouwmeester leder med 682 matcher medan Sedin har spelat 679 raka. Sedins svit måste dessvärre ta slut.

Henrik Sedins ironman-svit är över.

Efter 679 raka matcher utan frånvaro måste sjärncentern stå över en match på grund av skada.

Annons

Henrik Sedin har varit en stålman av stora mått under sin NHL-karriär. Under sina 13 säsonger på andra sidan Atlanten har han bara missat tio (!) matcher och den senaste missade han i mars 2003.

Men nu, efter 679 raka matcher i grundserien, tvingas han till vila.

Förra torsdagen crosscheckades Sedin i  sidan av Phoenix forward Martin Hanzal. Han kunde fortsätta spela i matchen, men när Vancouver mötte Calgary i helgen fick Sedin kliva av efter två perioder.

På uppmaning av coachen John Tortorella, ska tilläggas.

– Han är professionell. Han försökte med allt för att hjälpa oss, men jag var tvungen att säga till honom att kliva av, säger Tortorella till Vancouver Sun.

Enligt uppgift är det en revbensskada som plågar Vancouverkaptenen. Lägg därtill att han har dragits med en fingerskada på sistone – en skada som bland annat har hållit honom borta från tekningar i två matcher.

När Vancouver klev ut till träning på måndagskvällen fanns Sedin inte på isen och Dan Murphy på Sportsnet meddelar via Twitter att Sedins status inte tillåter spel borta mot Edmonton på tisdagen.

I en intervju med Vancouver Sun häromdagen sa Sedin själv att ironman-sviten inte är viktig för honom.

– Nej, det är den inte. Om du är tillräckligt bra för att spela så spelar du, om du inte är det så spelar du inte. Jag har haft en väldig tur som har fått vara frisk i nästan tio år nu, säger Sedin.

Sviten på 679 matcher är den sjätte längsta i NHL:s historia. Sedin är dock "bara" nummer två på listan bland de aktiva spelarna, St. Louis-backen Jay Bouwmeester är nämligen uppe i 682 raka matcher utan frånvaro.

Mer läsning

Annons