Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stökig match i Nordmaling

Matchstraff och målkalas.
Lördagens två möten i hockeytvåan bjöd på både det ena och det andra.

Annons

Ö-viks J20-lag har överraskat alla i serien och tvålade dit Nyland med hela 10–1 på fredagen. Dagen därpå var det möte med Ulvö Hockey, som själva hade en färsk 3–7-förlust mot Husum i bagaget.

Hur det slutade?

8–0 till Ulvö Hockey...

– Vi tog med oss de två sista perioderna mot Husum in i den här matchen och stod för en riktigt bra insats. Vi hade bra energi i laget och jobbade för varandra, säger Ulvötränaren Mikael Lundmark.

Är du överraskad av att ni vann så enkelt?

– Nej, det är väldigt mycket upp och ner i den här serien och allt kan hända. Har man tufft mot ett lag i en omgång kan det se helt annorlunda ut nästa gång man möts. Därför är det också en rolig serie.

AIK Hockey toppar fortfarande tabellen – men åkte på lördagen på en tung förlust borta mot LN 91. 8–5 slutade en grinig tillställning som innehöll flertalet matchstraff.

Bland annat knäade en LN-spelare AIK-målvakten Jesper Persson i huvudet, med matchstraff som följd.

– Han fick bara matchstraff, ingenting mer, och det kommer vi att ta upp med disciplinnämnden, säger AIK-tränaren Mathias Johansson.

Hur gick det med målvakten?

– Han fick åka ambulans till sjukhuset och har åkt på en hjärnskakning. Det var en stökig match, inte alls rolig. Ser man till själva spelet hade vi svårt att få stopp på deras kontringar, de har några snabba killar. Det är svårt att vinna där uppe, vi har inte gjort det sedan 2005.

Mer läsning

Annons