Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteå vann men övertygade inte

/
  • Sollefteå Hockey tog tre nya och mycket viktiga poäng när man slog tillbaka bottenlaget Kovland. Men det var inte helt utan bekymmer som Sollefteå vann med 2-1.

Sollefteå Hockey tog sin andra raka seger när laget slog tillbaka Kovland på hemmais med 2-1 (2-1, 0-0, 0-0).
Men speciellt imponerande var det inte.

Annons

– Det är mycket matcher, vi har ett ungt lag och då blir det sämre spelmässiga insatser emellanåt, menade tränaren Lars Karlin.

Sollefteå kämpade dock bra, precis som laget gjort i princip hela året och längst bak stod målvakten Filip Hjort som en trygg sista utpost.

– Det var rätt lugnt där jag stod, Kovland kom inte till så många vassa chanser. Det var mest skott utifrån och från vinklarna, menade sollefteåkeepern.

Kovland sköt ändå 40 skott så Filip Hjort fick helt klart göra rätt för sitt traktamente. Mest dramatiskt blev det i matchens sista sekund då gästerna fick ett straffslag. En hemmaspelare hjälpte till att blockera pucken i egen målgård och domaren Tomas Öberg hade inget annat val än att kryssa händerna ovan sitt huvud.

Nu misslyckades straffskytten helt och kom inte ens till avslut.

– Han skulle nog försöka sig på någon form av snurrfint men pucken gled iväg, sa Hjort.

Sollefteå var rätt uddlösa hela matchen men slog till två gånger om under de tio första minuterna. Redan i andra bytet hittade Simon Ehlin rätt fram till 1-0 och när halva den första perioden hade gått slog centern i tredje kedjan Tobias Boström till efter ett fint anfall, 2-1.

Sollefteå var bättre än gästerna inledningsvis men sedan blev laget stillastående och hittade varken fart eller passningsvägar.

– Jag var tvungen att ta time-out i andra för då såg det illa ut, menade Karlin.

Sollefteå slet till sig segern och ska förstås ha plus för det. Nu har Sollefteå 29 poäng och vem hade kunnat tro det när serien startade. Sollefteå är utan tvekan seriens positiva överraskning.

Nu väntar Brunflo borta och nya poäng ligger inom räckhåll.

– Killarna lovade i omklädningsrummet att vi ska göra en bättre insats då, avrundade Lars Karlin.

Målvakten Filip Hjort och backen Andrew Peterson stack ut i ett annars ganska jämngrått hemmalag

Ishockey division 1 norra

Sollefteå-Kovland 2-1 (2-1, 0-0, 0-0)

S: Simon Ehlin, Tobias Boström

Skott: 25-40

Domare: Tomas Öberg

Publik: 162

Mer läsning

Annons