Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteå vann derbyt mot Örnsköldsvik

Det dröjde ända till den 51 matchminuten innan det enda målet mellan Örnsköldsvik och Sollefteå skulle falla. Jonas Bergqvist blev matchhjälte.

Annons

Sollefteå Hockeys forward Jonas Bergqvist var efter flera säsonger i klubben på väg att lämna föreningen för fortsatt spel i Kalix.
Men övergången blev aldrig av och det tackar Sollefteå särskilt för i dag.
Jonas Bergqvist blev nämligen den store hjälten för Sollefteå i det prestigefyllda derbyt mot Örnsköldsvik Hockey i Skyttishallen.
När matchuret visade 52,55 och vi fortfarande hade 0-0 slog Jonas Bergqvist till efter en mycket stark individuell prestation:
– Jag fick pucken av Tjärnberg (läs Sebastian) i mittzon och stötte på patrull direkt genom att jag hade tre Öviksspelare framför mig. Jag hörde att de skrek från båset att jag bara skulle lägga ned pucken i anfallszon, men jag kände att det var läge att pröva något i alla fall.
– Så jag fick bort två av dem på en gång med en dragning och sedan när en återstod väntade jag tills han var i linje framför målvakten innan jag sköt nere i gubbhörnet, log derbyhjälten.
Och vad är gubbhörnet?
– Det är lågt under plocken på målvakten.
Känslan när du såg att pucken gick in i nätmaskorna?
– Jätteskönt förstås eftersom matchen var så pass jämn som den var och inget av lagen hade gjort något mål innan. Jag förstod att det skulle bli ett viktigt mål för oss genom att det inte var så mycket tid kvar av matchen.
Drygt sju minuter fick Övik på sig att jaga efter en kvitteringspuck och de skapade väl lite tryck emellanåt, men de lyckades inte sätta Christoper Elf på särskilt svåra prov utan han kunde ganska enkelt avstyra de få chanser som vaskades fram.
– Jag måste säga att jag imponerades av killarnas disciplinerade spel i slutet när vi hade 1-0. Vi bjöd inte på någonting alls och behöll lugnet i spelet hela tiden. Jag är faktiskt lite stolt, sa en mycket glad Lars Karlin i Sollefteå.
Det här var Sollefteås andra seger mot Örnsköldsvik på kort tid. Senast var det i DM-poolspelets final där SHK vann med 2-1.
Inte lika glad, eller snarare inte alls glad, var Mikael Sundell i Örnsköldsvik:
– En riktig skitmatch av oss. Vi visade ingen lidelse eller passion över huvudtaget, suckade han besviket.
Målvakterna, Hugo Edlund i hemmalaget och Christopher Elf i Sollefteå, var matchens förgrundsfigurer.

Matchfakta
Örnsköldsvik - Sollefteå 0-1 (0-0,0-0,0-1)
0-1 Jonas Begqvist (Sebastian Tjärnberg, Patrik Lundkvist)
Skott: 26-28
Utvisningar: Örnsköldsvik 14 min, Sollefteå: 10 min

Mer läsning

Annons