Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteå chanslöst mot Sundsvall

Ett tidigt ledningsmål signerat John Hammarstrand räckte inte långt för Sollefteå Hockey i den svåra bortamatchen mot Sundsvall.
Topplaget från Medelpad skakade av sig chockstarten och vände till en säker seger med 6–1.

Annons

– Sundsvall är det bästa lag vi har mött i serien och de var klart mycket bättre nu än när vi mötte dem i premiären, sa tränaren Lars Karlin.

Matchen började annars på bästa för Sollefteå. Dryga fyra minuter var spelade när John Hammarstrand nöp till med ett direktskott, 0–1.

– Tyvärr lyckades vi inte få stopp på Sundsvall i den första perioden och de sköljde över oss gång på gång. De sköt inte så många skott på mål men de hade initiativet och pucken mest hela tiden, sa Karlin.

Följaktligen kunde Sundsvall både kvittera och ta ledningen innan perioden var över utan att någon tyckte det var ologiskt.

I andra perioden fick Sollefteå mer att säga till om. Sollefteå fick ned farten på hemmaspelarna redan i mittzon och med hårt jobb grävde man dessutom fram en del chanser själva.

– Andra perioden är bra från vår sida, tyckte Karlin.

Tyvärr hade gästerna inte marginalerna med sig och två puckar ramlade in bakom Filip Hjort fram till 4–1.

Det var förstås direkt matchavgörande och sista perioden innehöll inte någon spänning alls.

– Jag är nöjd med arbetsinsatsen rakt igenom matchen och spelmässigt är vi klart godkända i de två avslutande perioderna. Men vi mötte samtidigt ett bra lag och då räckte det inte, summerade Lars Karlin.

Målvaktsmatchen vann Sammy Gustavsson i hemmamålet. Filip Hjort i Sollefteås kasse var inte dålig men var heller inte så bra som han spelat tidigare under säsongen. Det hade behövts för att röra duktiga Sundsvall på bortais.

Matchfakta Division 1

Sundsvall-Sollefteå 6–1 (2–1, 2–0, 2–0)

SHC: John Hammarstrand.

Skott: 34-24.

Publik: 412.

Mer läsning

Annons